Holidu haalt 100 miljoen euro op

Boekingsplatform voor vakantiehuizen Holidu heeft een Serie E-financieringsronde van 100 miljoen euro afgesloten onder leiding van VC 83North. 

Northzone, HV Capital, Vintage Investment Partners en Commonfund Capital sloten zich bij deze ronde aan. Verder sloten ook bestaande investeerders Prime Ventures, EQT Ventures, coparion, Senovo, Lios Ventures en Possible Ventures van Chris Hitchen aan. Deze ronde omvat ook een venture debt van 25 miljoen euro aan financiering van Claret Capital en Silicon Valley Bank. 

Holidu, in 2014 opgericht door de broers Johannes (links op de foto) en Michael Siebers, heeft een boekingsplatform voor vakantiehuizen gebouwd dat in de afgelopen twaalf maanden door meer dan 110 miljoen gebruikers is bezocht. Daarnaast heeft Holidu een software- en serviceoplossing voor verhuurders opgezet, genaamd Bookiply. Het helpt eigenaren van vakantiewoningen meer boekingen te genereren met minder moeite. Verhuurders hebben niet alleen toegang tot een gebruiksvriendelijke software, maar krijgen ook persoonlijke ondersteuning van reisexperts uit de lokale teams. 

De nieuwe middelen zullen worden gebruikt om verdere vestigingen in Europa te openen. Daarnaast zal de groei in bestaande markten worden versneld en zal worden geïnvesteerd in productontwikkeling in Bookiply en het boekingsplatform Holidu.

Foto: Renate Forster
 

Gerelateerde artikelen