Hélène Pragt benoemd als CFO Vesteda

Vesteda maakt bekend dat Hélène Pragt (1966) is benoemd tot CFO van het bedrijf tijdens de Bijzondere Vergadering van Participanten op 5 september jl.
Samen met CEO Gertjan van der Baan vormt Pragt per 15 september 2014 de statutaire directie.  
Hélène Pragt is de afgelopen jaren onder meer werkzaam geweest bij Achmea en Rodamco Europe/Unibail-Rodamco. Pragt heeft binnen deze ondernemingen diverse posities bekleed, waaronder Director Finance Unibail-Rodamco the Netherlands and Belgium en Directeur Financiën & Riskmanagement Achmea Centrale Dienstverlening. Daarnaast is zij sinds 2008 lid van de RvC en voorzitter van de Audit Committee van woningcorporatie de Alliantie. 
In een reactie op de benoeming zegt Kees de Boo, voorzitter van de Supervisory Committee van Vesteda: “We zijn ervan overtuigd dat we met Hélène Pragt de juiste persoon hebben gevonden om de rol van CFO van Vesteda te vervullen. Hélène heeft ruime ervaring in het aansturen van een financiële organisatie en zal met haar uitgebreide kennis en ervaring het team verder versterken.”  
Profiel Vesteda 
Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers (met name pensioenfondsen). Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt ca. € 3,7 miljard. De verhuurportefeuille omvat ca. 23.450 woningen. De woningen van Vesteda liggen hoofdzakelijk in de kerngebieden Randstad en Noord-Brabant.
Gerelateerde artikelen