Hive Energy koopt de helft van BambooLogic

De bamboekweker wil tweeduizend hectare in Europa volplanten.

Het Engelse Hive Energy heeft de helft van de aandelen in BambooLogic overgenomen, de eerste grootschalige bamboekweker op industrieel niveau in Europa. Hive Energy is wereldwijd ontwikkelaar van hernieuwbare energie. Het bedrijf is actief in schone energieprojecten in meer dan twintig landen. 

De bamboeproductie van het Nijjmeegse BambooLogic is volledig biologisch afbreekbaar. Bamboe is inzetbaar in veel sectoren als low-footprint-alternatief en het heeft potentieel op het vlak van koolstofopslag in de bodem. De investering van Hive zal BambooLogic helpt om de komende twee jaar 2.000 hectare bamboe te planten in Europa en de bamboeverwerking op locatie op te zetten. 

Momenteel verbouwt BambooLogic ongeveer 150 hectare bamboe in Zuid-Portugal, dat wordt verkocht aan de textiel-, papier-, composiet-, bouw- en voedingssector. Daarnaast legt het bedrijf via de bamboevelden koolstof vast in de bodem, waarvoor zij vervolgens gecertificeerde carbon removal credits uitgeven aan bedrijven die hun uitstoot willen compenseren op natuurlijke basis. 
 

 

 

Gerelateerde artikelen