Hilde Laga wordt CEO van Gimv

Hilde Laga wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van investeringsmaatschappij Gimv. Vanaf 31 maart zal zij deze functie vervullen. Onlangs kondigde Urbain Vandeurzen aan dat hij aftreedt als CEO.
Gimv heeft vestigingen in Antwerpen, München, Parijs en Den Haag, staat genoteerd aan Euronext Brussel en beheert bijna 2 miljard euro aan investeringen.
 
Urbain Vandeurzen stond vijf jaar aan het roer van de Vlaamse private equity investeerder. De Belgische krant De Standaard meldde eind vorige maand dat het vertrek van Vandeurzen verband houdt met de mogelijke verkoop van aandelen in Gimv door de Vlaamse overheid.
 
Vandeurzen als aandeelhouder
Het Vlaams Gewest heeft nu nog 27% van de aandelen, maar dat belang wordt op termijn mogelijk kleiner. Vandeurzen zou met het idee lopen om de aandelen over te nemen. Dit verkoopproces zou echter niet verdedigbaar zijn als Vandeurzen zelf nog CEO is van het bedrijf.  
 
Vandeurzen blijft voorzitter tot het einde van het lopende boekjaar (31 maart) waarna Hilde Laga de functie als voorzitter zal opnemen. De statuten van Gimv bepalen dat de voorzitter van de raad van bestuur gekozen wordt uit de bestuurders voorgedragen door het Vlaams Gewest , zolang deze meer dan 25 procent van de aandelen aanhoudt.
De raad van bestuur dankt in een persbericht Urbain Vandeurzen voor zijn inzet als CEO sinds 2011 en voor het aansturen van de strategische heroriëntering van Gimv. 
 
Gimv is ook in Nederland actief, voornamelijk onder private equity manager Floris van Oranje. Zo kocht Gimv vorig jaar februari United Dutch Breweries, nam het afgelopen oktober Equipe Zorgbedrijven over en fuseerde het eerder dit jaar de bedrijven Itho Daalderop en Klimaatgarant.  
 
Gerelateerde artikelen