Hier werken de tachtig M&A-talenten nu

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:18
Tachtig M&A-talenten, 22 vrouwen, 58 mannen, 31 promoties en 21 nieuwe banen. Wat doen de talenten na hun nominatie?

[Scroll naar beneden voor alle tachtig jonge talenten]

In 2013 ontving Laura de Jong van AKD de M&A Award voor Best Young Talent uit handen van René Froger (foto rechts). Daarmee was zij het eerste bekroonde M&A-talent van Nederland. In de daarop volgende jaren droegen steeds meer bedrijven hun aanstormende talenten aan voor een award. Sinds de laatste editie van de M&A Awards (2018) hebben tachtig dealmakers een nominatie op zak, waarvan zeven met een award.  

Zeven talenten naar het bedrijfsleven, één naar de voetballerij
Van de tachtig talenten zijn 21 dealmakers bij een ander bedrijf aan de slag gegaan. Zeven van deze overstappers hebben het advieswereldje verlaten en zijn aan de slag gegaan in het bedrijfsleven: Emma Mulders van Baker McKenzie bij diervoedingsbedrijf Trouw Nutrition, Frederik de Hosson van Stibbe bij autobedrijf PON, Joost Vandenbergh van BDO bij KPN, Martijn Petit van Alvarez & Marsal bij Intero Integrity Service en Willem Verhoeven van BDO bij Magna Tyres Group.
Twee talenten zijn de startup-scene ingedoken: Reinout Bautz van Baker Mckenzie werkt als general counsel bij softwarebedrijf ZIVVER en Rogier van Mazijk van Alvarez en Marsal is verbonden aan meerdere startups, waaronder hondenvoerwebshop Toby.nl. Ook werkt hij als investeringsmanager bij Fashion For Good, gericht op innovatie voor duurzame kleding.

De meest opvallende switch is misschien wel die van Daan Bovenberg (foto rechts, bron sbvexcelsior.nl). Hij was één van de genomineerden voor de M&A Awards in 2018, maar vier maanden ging hij aan de slag als commercieel directeur bij de Rotterdamse voetbalclub Excelsior. Een ogenschijnlijk verrassende stap voor een M&A-analist, maar voor Bovenberg lag het voor de hand. Voor hij bij ING werkte, was hij tien jaar profvoetballer bij F.C. Utrecht, NEC en Excelsior.

Honkvaste winnaars

Managing partners hoeven niet bang te zijn dat hun talenten worden weggekaapt na het winnen van een award. De bekroonde dealmakers zijn honkvast. Van de zeven M&A-adviseurs met een award op het nachtkastje is er niet één overgestapt naar een andere werkgever. Wel wordt er goed promotie gemaakt. Vier talenten hebben sinds hun podiummoment een promotie in de wacht gesleept, waarvan één een partnership. Geen promotie hoeft overigens niet te betekenen dat de winnaar zijn of haar belofte niet waar heeft gemaakt. Zo was Myrthe van Bijsterveld (winnaar 2018, foto rechts) al gepromoveerd tot director nog voor zij de award won.

Van alle 31 genomineerden die promotie hebben gemaakt zijn er elf benoemd tot partner en drie doorgegroeid tot director. Op de eerste managing director of ‘head of huppeldepup’ moeten we nog even wachten. In de strijd om de meest interessante functietitel gooien Lilly Cheung van EY (foto rechts) en Peter de Kluijver van Rabobank hoge ogen. Cheun is nu 'Senior Manager Digital Strategy, Innovation and Operating Model Europe/China' en Kluijver werkt als 'Lead Business Change & Transformation'.

 

Gerelateerde artikelen