Het was weer tijd voor een échte borrel

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:34
Eindelijk mocht de Young M&A Community weer bij elkaar komen onder het genot van speciaalbier, barbecue en oer-Hollandse, jeugdige spelletjes.

Na maandenlang de actualiteit van fusies en overnames via webinars gevolgd te hebben, mochten we weer bij elkaar komen – om gezellig met elkaar te praten, een drankje te doen én het nieuwe bestuur te introduceren. Gelukkig was het mooi weer, en konden de jonge dealmakers buiten – met mooi uitzicht op het water – met elkaar borrelen. Natuurlijk stonden de maatregelen vanuit het RIVM hoog in het vaandel. Iedereen hield genoeg afstand, de borrelplankjes werden per persoon geserveerd en er stond op elke tafel desinfectiemiddel.

Oer-Hollandse, jeugdige spelletjes

Daar bij de eerdere events een spreker een lezing mocht houden, was deze keer gekozen voor wat anders: jeu de boules, tafeltennis, airhockey en sjoelen. Pure gezelligheid was vooral het adagium, zeker nu dit het eerste event sinds maanden was. Ook was er keuze uit vier soorten speciaalbier: IPA Lagunitas, Oedipus Thai Thai Tripel, Hoegaarden Original White én 12th Of Never Ale. Mocht je toch iets minder excentrieks hebben gewild, dan was er nog natuurlijk Heineken (ook 0.0%) en witte wijn. Keuze genoeg, zou ik zeggen.

Het Young M&A-bestuur is er al vroeg bij. Freek van Schijndel van Nordian Capital Partners, Guillette van Grinsven van Houthoff, Margreet van Doorne van EY en Kees Groenewegen van ING vormen sinds kort het nieuwe bestuur. Strandzuid loopt naarmate de avond nadert vol. Advocaten, bankiers, finance professionals – uit alle hoeken van de M&A wereld waren er gegadigden.

Als ik verder kijk, zie ik dat de nieuwe bestuursleden Freek en Guillette ijverig airhockeyen. De rode pucket gaat heen en weer. De ene keer harder dan de andere keer. Het lijkt erop dat Guillette aan het winnen is, totdat de pucket onverwachts het water invliegt. Er volgt gelach, daarna verbazing en daarop weer teleurstelling. De pucket is niet meer te zien, en er is ook niemand die de durf heeft om het water in te springen – blijkbaar is het nog niet zomers genoeg.

Introductie nieuw bestuur

Als de klok bijna zes uur tikt, neemt Kimberley Galenkamp – de Community Manager van Young M&A – de microfoon in handen. ‘’Ik ben blij dat jullie vandaag hier zijn gekomen, zeker na de hectische afgelopen maanden. Ik wil hierbij ook het nieuwe bestuur introduceren’’, vertelt zij. Alle ogen zijn gericht op het nieuwe bestuur, waarna geklap volgt. Het nieuwe bestuur is hierbij officieel geïntroduceerd.

Even later wordt het nieuws gebracht dat het eten klaar is. Het geserveerde eten past precies bij het mooie, zomerse weer. Er was namelijk gebarbecued: hamburgers, worst, kipsaté en zwaardvis. Ook was er – voor de afwisseling – salades, zoals aardappelsalade. Aan het water zaten de jonge dealmakers te genieten van hun eten, onder het genot van een lekker drankje.

Naarmate het einde van de borrel nadert, kijk ik om me heen. Ik zie dat het aardig druk is. Ondanks dat iedereen afstand van elkaar houdt, zit de sfeer er goed in. Gezien we door alle maatregelen vanuit het RIVM een maximaal aantal gasten mochten verwelkomen, werden de genodigden er extra goed op geattendeerd zich alleen aan te melden als ze er daadwerkelijk bij konden zijn. Er ontstond al snel een wachtlijst. Ik kan je alvast het volgende vertellen. Mocht je bij het volgende Young M&A event op 19 augustus aanwezig willen zijn: wees er dan snel bij.

 

Gerelateerde artikelen