Het jaar 2016 in stroomversnelling heeft Young Talent Christine Plagmeijer verrast

De tien genomineerden voor de Best Young Talent Award 2016 staan te trappelen om zichzelf te presenteren. Na de eerste ingezonden pitch is het nu tijd om zelf aan het woord te komen. Christine Plagmeijer (Stibbe) meldt zich als volgende kanshebber op deze award.

Aan welke fusies en/of overnames heeft u het afgelopen jaar gewerkt?
"Het afgelopen jaar ben ik onder meer betrokken geweest bij de IPO's van Basic-Fit, Philips Lighting, Sif Holding, ABN AMRO en Intertrust. Daarnaast heb ik gewerkt aan de overname van Elian Group door Intertrust."

Wat waren voor u de bijzonderheden?
"In H1 2016 zorgde het opkomende Brexit referendum in het Verenigd Koninkrijk, en de onzekerheid over de uitkomst ervan, voor de nodige onrust op de kapitaalmarkten. Aandeelhouders en adviseurs haastten zich om de verschillende beursgangen te voltooien, hetgeen tot versnelde timetables en intensivering van de onderhandelingen met alle partijen leidde."

Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
"Het eerste half jaar was druk en dynamisch. Alles gebeurde in een stroomversnelling. Ik heb me een slag in de rondte gewerkt en ontzettend veel geleerd. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar ervaren als zeer verrassend door de onverwachte uitkomst van het Brexit referendum en de Amerikaanse verkiezingen. Dit leidt tot veel onzekerheid bij beleggers en een rem op de beurskoersen."

Wat verwacht u voor de markt in 2017?
"Met Brexit vers in het geheugen en Donald Trump als de nieuwe president van Amerika is er veel onzekerheid en volatiliteit in de markt. Desalniettemin verwacht ik dat er bedrijven zullen zijn die in 2017 de sprong naar de beurs durven te wagen, al zal het hoogstwaarschijnlijk niet met dezelfde frequentie zijn als de afgelopen jaren."

Vind hier de weg naar de pitch voor Christine Plagmeijer (Stibbe). 


Best Young Talent 2016
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor Best Young Talent 2016.

Save the Date(s) 

Neem deel aan het volgende M&A Forum over FinTech op 16 november bij Van Doorne in Amsterdam. Meldt u hier aan. 

Geef acte de présence op de M&A Awards 2016 op 15 december, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity. Meer informatie vindt u hier

Gerelateerde artikelen