Herstructurerings-CFO Hans Turkesteen verlaat Imtech

Imtech is weer - min of meer - op de rails dus CFO Hans Turkesteen gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. De CFO verlaat het ingenieursbureau per 1 april 2016.
Het vertrek van de CFO is afgestemd op de afronding van de jaarcijfers. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Niet bekend is wie Turkesteen zal opvolgen. De CFO ziet zijn taak volbracht bij Imtech. De financiële governance, risk en compliance structuren zijn volgens het bedrijf goed neergezet. 
 
Herstructurerings CFO 
Turkesteen werkt sinds 2013 als CFO bij Imtech. Hij kwam in een roerige tijd in de board. In 2013 en 2014 had Imtech grote problemen op compliance gebied door fraudepraktijken in Duitsland en Polen. De fraude in combinatie met een slechte markt voor bouwprojecten brachten Imtech in financiële problemen. Turkesteen was betrokken bij een uitgebreid herstructureringsprogramma waarin onderdelen zijn verkocht om het hoofd boven water te houden. Imtech verwacht in 2015 een positieve operationele EBITDA te laten zien. 
De vertrekkend CFO is een ervaren crisismanager. Hij deed dat eerder bij Andersen (nu Deloitte) en Stork. Hij was voor Imtech CFO en lid van de Raad van Bestuur van Stork Technical Services. In augustus 2012 heeft hij bij Stork een complete financiële herstructurering doorgevoerd. De herstructurering was geïnitieerd door private equity bedrijf Arle Capital Partners die Stork in twee afzonderlijke delen naar de beurs wilde brengen.
 
Turkesteen begon zijn carrière als register accountant bij Andersen, waar hij in 1993 werd benoemd als Partner en later tevens als Managing Partner van de M&A-activiteiten. Daar was hij betrokken in de transformatie van de accountancyfirm Andersen naar Deloitte. Na de transformatie werd hij onder meer verantwoordelijk voor de Financial Advisory en Capital Markets praktijken. 
 
Nieuwe CEO 
Turkesteen is niet de enige die vertrekt bij Imtech. CEO Gerard van de Aast wordt per 1 januari 2016 opgevolgd door Paul van Gelder. De toekomstige CEO is momenteel lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor de Marine and Traffic & Infra divisies van Imtech en Imtech Nordic en Spanje.
Gerelateerde artikelen