Henrik-Jan Rinner benoemd tot CFO Ado Den Haag

Henrik-Jan Rinner is de nieuwe Financieel Directeur van ADO Den Haag. De 48-jarige Voorburger treedt per direct in dienst van de Haagse club als opvolger van Peter Ooijendijk, die de functie iets meer dan een jaar op interim basis vervulde.

Rinner is afkomstig van Stage Entertainment waar hij jarenlang werkte in diverse directiefuncties van werkmaatschappijen van het concern. Rinner heeft meer dan 10 jaar een prominente rol gespeeld in de ontwikkeling van Holiday On Ice, aanvankelijk in de functie van CFO en vanaf 2013 als CEO. 

Tijdens zijn bewind bij Stage was Rinner verantwoordelijk voor vier nieuwe Holiday On Ice-producties, en was hij ook de bezielende kracht achter ‘Ice Age on Ice’. Na de overname van Holiday On Ice door de nieuwe eigenaar CTS Eventim in de zomer van 2016, heeft hij nu besloten een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan. Die uitdaging heeft hij gevonden bij ADO Den Haag waar hij met Algemeen Directeur Mattijs Manders de directie zal gaan vormen.

Rinner is nieuw in het profvoetbal, maar bekend met het Haagse amateurvoetbal. Sinds begin 2017 is hij penningmeester van VV Wilhelmus in Voorburg. Rinner zocht en vond een uitdaging bij ADO Den Haag. "ADO Den Haag is een prachtige historische club en de rol als Financieel Directeur bij een BVO is een geweldig vervolg op mijn live-entertainment ervaringen."

Gerelateerde artikelen