Henk Brouwer om persoonlijke redenen weg bij ABP

Henk Brouwer, voorzitter van het bestuur van ABP, heeft om persoonlijke redenen besloten per 1 juni zijn functie neer te leggen. Hij was vanaf 1 januari 2012 actief als voorzitter van het bestuur van het grootste pensioenfonds van Nederland.

 Het ABP meldt het nieuws in een persbericht waarin staat dat het bestuur Brouwers besluit respecteert waardering uitspreekt voor zijn inzet en bijdrage aan ons fonds gedurende zijn zittingsperiode. Een woordvoerder van het pensioenfonds benadrukt dat er geen sprake is van verschil van mening met de rest van het bestuur over het te volgen beleid.

‘Bewogen jaar’

Het nieuws over het besluit van Brouwer om het ABP te verlaten komt nadat het pensioenfonds onlangs de resultaten over 2013 bekendmaakte. Het fonds omschrijft 2013 als ‘een bewogen jaar’. De dekkingsgraad steeg met 9,3 procentpunt naar 105,9 procent maar in april vorig jaar moest het ABP de pensioenen nog met 0,5% verlagen. 

José Meijer en Cees de Veer, vice-voorzitters van het bestuur, zullen de functie van voorzitter waarnemen totdat ABP een nieuwe voorzitter heeft gevonden.

Gerelateerde artikelen