Hendrik Veder Group neemt Universal Inspection over

De in Nederland gevestigde Hendrik Veder Group (HVG), wereldwijd specialist in staal- en kunststofkabels, maakt bekend dat het Universal Inspection uit Aberdeen heeft overgenomen.

HVG is een leverancier voor de markt van hijswerken en inspectiediensten. Met locaties in vijf verschillende landen en met 130 werknemers, heeft HVG de grootste productie- en testcapaciteit van Europa.

De overname van Universal Inspection, actief met 17 werknemers vanuit het Schotse Altens, past binnen de internationale groeistrategie van HVG en de wens om nieuwe markten te betreden. Middels deze overname kan HVG haar klanten in het Verenigd Koninkrijk een evenzo breed palet aan (gecombineerde) producten, services, schaalvoordelen en technische ondersteuning bieden als in de rest van Europa.

De Hendrik Veder Group is sinds 1800 actief als leverancier van specifieke en speciaal toegespitste producten en diensten voor de hijs- en scheepvaartsindustrie. HVG spitst zich toe op de productie en verkoop van single-laid, cable-laid en grommet stroppen; staal- en kunststofkabels en andere hijs- en trekwerkmaterialen; gerelateerde services waaronder belastingtesten, inspectie en installatie.

Gerelateerde artikelen