HEMA sokken, Tata geruchten, Tony’s Chocolonely en Hugo Peek

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:29
M&A-week in teken van eerste resultaten Jumbo/HEMA deal.

Powered by:

Voor het eerst in de Jumbo-schappen: pannen, panty’s en pennen van de HEMA. De eerste concrete stap van de commerciële samenwerking was te aanschouwen in de Jumbo Foodmarkten van Breda en Tilburg. Komende anderhalf jaar zullen de producten van de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam in alle Jumbo-winkels worden verkocht.

Volgens HEMA-topman Tjeerd Jegen is dit nog maar het begin en gaat er dit jaar op meerdere fronten worden samengewerkt met Jumbo. Zo wordt HEMA komende vier jaar co-sponsor van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma. 

PostNL verkoopt dochter Spotta, bezorger van folderpakketten, aan Arcis. Dat consortium van drie partijen uit de printwereld zal het merk in stand houden en volgens PostNL over voldoende middelen beschikken om in Spotta te investeren.

Boven Tata Steel in IJmuiden pakken zich donkere wolken samen. Geruchten in de financiële wereld wijzen op de mogelijke verkoop van bedrijfsonderdelen in de staal- en metaalbewerking en de distributie. Het Europese hoofdkantoor zou die plannen smeden, zonder dat de Nederlandse directie en werknemers op de hoogte zijn gesteld.

De Belgische familie De Spoelberch staat volgens Belgische en Nederlandse zakenkranten op het punt zich in te kopen in Tony’s Chocolonely. Er zou sprake zijn van vergaande onderhandelingen. De Spoelberch familie heeft een flink belang in bierreus AB InBev. Tony’s bevestigt dat er gesproken wordt met een nieuwe potentiële aandeelhouder. Het is al langer bekend dat het chocoladebedrijf op zoek is naar geldschieters.

Op het personele vlak was er nieuws bij CMS en DIF Capital Partners. Fiscalist Anton Louwinger verkast van Hogan Lovells naar de praktijkgroep TAX van CMS. Het kantoor ziet de komst van Louwinger als belangrijke stap in de uitbouw van de snel groeiende fiscale praktijk. Hugo Peek, afgelopen maanden actief als interim CFO bij PakBee begint aan een nieuwe functie bij DIF Capital Partners, investeerder met als specialisme mondiale infrastructuur. Peek werkte jaren bij ABN AMRO, onder andere als senior advisor to the Executive Committee. 

Gerelateerde artikelen