Hedgefonds dringt aan op splitsing Sony

Hedgefonds Third Point, met 6 % de grootste aandeelhouder in Sony, dringt aan op een splitsing van het bedrijf, aldus The New York Times dinsdag. Het fonds, Third Point onder leiding van Daniel Loeb, zou een belang van 6,5 procent hebben opgebouwd.

The New York Times baseert zich op nauw betrokken bronnen. 

Third Point zou CEO Kazuo Hirai van Sony dinsdag in een brief hebben opgeroepen een deel van zijn entertainmentdivisie af te splitsen en naar de beurs te brengen. Loeb is van mening dat Sony zich beter kan toeleggen op electronica; de film en muziektak zou minder tot core business behoren. Sony heeft al laten weten dat het een gedeelde beursgang niet ziet zitten omdat de entertainmenttak een belangrijke bijdrage aan de winst van het bedrijf levert. 

Sony verliest al jaren op concurrenten als Samsung, Apple en LG. Vorige week maakte het concern weer een winst bekend, de eerste in 5 jaar. 

Third Point, opgericht in 1996, is een hedgefonds met een totaal beheerd vermogen van 13 miljard dollar; één van de best presterende hedgefondsen ter wereld met een gemiddeld rendement van 18 % per jaar. 
Gerelateerde artikelen