HeadFirst Group acquireert recruitmentbedrijf Sterksen

HeadFirst Group neemt recruitmentdienstverlener Sterksen over. De marktleider in het organiseren van externe inhuur zet hiermee de strategische stap naar full service HR-dienstverlener voor tijdelijk en vast werk. HeadFirst Group en Sterksen spelen zo in op de markttrend dat organisaties het benutten van talent steeds meer integraal – ongeacht contractvorm – organiseren.

Sterksen, opgericht in 2002, is groot in Recruitment Process Outsourcing (RPO), wat betekent dat een opdrachtgever het wervingsproces van nieuw personeel uitbesteed. Daarnaast biedt ze diensten op het gebied van recruitment, bemiddeling voor interim professionals en Managed Service Providing (MSP). Sterksen is een toonaangevende speler in het segment IT & Technology.

Met de overname van Sterksen speelt HeadFirst Group in op de markttrend dat bedrijven personeel steeds meer integraal – ongeacht contractvorm – managen, in jargon bekend als Total Talent Management. Daarnaast beantwoordt ze met deze stap de toenemende vraag vanuit opdrachtgevers naar dienstverleners met een breed portfolio aan HR-diensten.

Sterksen wordt een zelfstandig merk binnen HeadFirst Group, waarmee ze haar eigen identiteit behoudt. De huidige directie blijft de organisatie besturen. Sterksen en HeadFirst Group gaan wel de krachten bundelen op diverse terreinen. 

Recruitment Process Outsourcing is een groeiend en breed ingevoerd concept in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Azië en wint snel terrein in continentaal Europa. HeadFirst Group en haar merken hebben de afgelopen jaren via organische groei en samenwerkingsverbanden uitbreiding gerealiseerd in verschillende Europese landen. 

 

Gerelateerde artikelen