HC Partners stapt in verduurzamer van lucht- en waterinstallaties

AQ Group, gevestigd in Utrecht, heeft via Marktlink investeerder HC Partners (HCP) aangetrokken.

Met deze investering wil AQ Group, naast autonome groei, zich richten op toekomstige expansie door middel van een buy-and-build strategie. HC Partners is een Nederlandse investeringsmaatschappij uit Amsterdam die zich toelegt op het bouwen van leidende bedrijven in sectoren waar kansen liggen voor consolidatie door een combinatie van acquisities en organische groei. In de afgelopen jaren heeft HCP deze strategie succesvol uitgerold in sectoren zoals gebouw-gebonden inspecties (Sansidor) en de technische beveiliging (Castellum Security). AQ Group is actief in een markt waar HC Partners verdere consolidatiekansen ziet.

AQ Group is specialist in het optimaliseren van lucht- en waterkwaliteit in gebouwen via geïntegreerde systemen. Het bedrijf heeft een leidende marktpositie in Nederland en België opgebouwd. In deze bestaande markten wil het bedrijf verder uitbreiden en heeft AQ Group de ogen gericht op het bouwen van een aanwezigheid buiten de Benelux. AQ Group heeft inclusief een flexibele schaal, meer dan 150 medewerkers en een jaarlijkse omzet van meer dan twintig miljoen euro.

“Ondanks het omvangrijke proces en de aandacht die de deal vereiste, wist de onderneming met meer dan 50 procent te groeien”, zegt Marktlink-adviseur Hesse van der Werk. “Doordat AQ zich richt op het ontzorgen van opdrachtgevers zie je een enorm hoge loyaliteit. Daarnaast heeft het bedrijf de wind in de rug dankzij EU wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid. Gebouwen moeten richting 2030 een A-energielabel hebben en volledig energieneutraal zijn in 2050. AQ Group kan bedrijven hier in ontzorgen.”

Gerelateerde artikelen