Haventerrein in Rotterdam verkocht aan Luxemburgs bedrijf

Distriport is een bedrijventerrein van 22 hectare met een eigen stuk spoor.

De Belgisch-Luxemburgse scheepvaart- en logistieke groep CLdN neemt alle aandelen in Broekman Distriport Real Estate en haar dochter Broekman Distriport over van Broekman Logistics. CLdN is het bedrijf van de Belgische familie Cigrang.

Distriport beslaat een terrein van 22 hectare aan de Brittanniƫhaven, tegenover de bestaande terminal van CLdN in Rotterdam. De infrastructuur op Distriport omvat 630 meter kade, containeroverslag- en opslagfaciliteiten, 50.000 vierkante meter overdekte loodsen, overslagmogelijkheden voor stukgoed, hoge en zware ladingen en een spoorkop met 1,4 kilometer spoor. Wat er voor dit terrein is betaald, is niet bekendgemaakt.

Voor Broekman Logistics betekent deze transactie de volgende stap in het realiseren van de strategie zoals eind 2023 is gepresenteerd. Broekman Logistics richt zich op het zijn van een end-to-end supply chain specialist binnen de drie marktsegmenten Machinery, Industrial en Chemicals. Dit in tegenstelling tot de multifunctionele terminal Distriport, waar naast RoRo-opleggers ook staal en containers worden behandeld.

Gerelateerde artikelen