Havenbedrijf Broekman gaat op overnamepad

Het Rotterdamse havenbedrijf Broekman gaat de komende vijf jaar op overnamepad. Dat zegt ceo Raymond Riemen in gesprek met Het Financieele Dagblad.
Broekman wil binnen vijf jaar de omvang van het bedrijf verdubbelen. Het artikel vermeld niet of het een verdubbeling van aantal werknemers, de omzet of de winst betreft. Het bedrijf maakte tussen 2000 en 2007 een sterke groei door. In 2008 kwam de groei van Broekman tot stilstand en is er een reorganisatie doorgevoerd waarmee het personeelsbestand is gekrompen van 1000 tot 800 man. 
Het bedrijf wil nu jaarlijks een acquisitie doen in Nederland, België, Duitsland, Polen, Singapore of India. De overnames zijn gericht op familiebedrijven waar de directeur-eigenaar geen opvolger heeft of op onderdelen van grotere concerns die afgesplitst worden. De investeringen kan het overslagbedrijf deels uit eigen middelen en deels met bankleningen financieren. Broekman biedt overslag diensen voor onder meer verpakte chemie, auto’s, staal en specifieke projectlading.
Gerelateerde artikelen