Hartenlust Group investeert in Troostwijk Veilingen

Investeerder Hartenlust Group heeft in augustus een belang van ruim dertig procent in Troostwijk Auctions & Valuations genomen. Troostwijk is Europa’s grootste industriële (online) veilinghuis. Zowel Troostwijk als Hartenlust willen hiermee een flinke impuls geven aan de groeistrategie van het bedrijf.

Concreet doel van management en aandeelhouders is om de positie van Troostwijk Auctions & Valuations in de Benelux verder te versterken en naast de veilingen ook de andere diensten als taxatie, advies, consultancy en asset management sterker op de kaart te zetten. Dat zeggen de partijen in een gezamenlijk persbericht. In landen als Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje wil het bedrijf doorstoten naar de absolute top en werken aan verdere professionalisering van onder andere de sales en marketing.

Naast de investering, is Ghislaine Duijmelings (46), voorheen CEO bij Manutan Benelux, ook aangesteld als CEO bij Troostwijk. Duijmelings stuurt alle vestigingen in 16 landen aan. Duijmelings zegt over Hartenlust Group: "Zij investeren niet alleen geld, maar bieden ook expertise en een groot netwerk. Bovendien zijn ze zeer selectief ten opzichte van de bedrijven waarmee ze in zee gaan. Pas als een firma echt toe is aan een volgende stap, zetten zij hun kennis en ervaring hier voor in. Niet alleen door efficiëntere processen, innovatie en groei, maar ook door heel gericht het management te helpen zichzelf te ontwikkelen. Die aanpak spreekt ons bijzonder aan."

Hartenlust Group is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, opgericht door Xeno Grimmelt en Jelle Elzinga. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van middelgrote bedrijven.

 

Gerelateerde artikelen