Harmen Holtrop op één in league tables Q1 2018

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:01
Harmen Holtrop van Loyens & Loeff adviseerde bij de meeste én de grootste deals in Q1 2018. Dat blijkt uit de league tables legal advisory van MenA.nl.

Holtrop (foto rechts) was betrokken bij 9 deals met een totale waarde van 10,4 miljard euro. Met deze score maakt hij een dubbelklapper en gaat hij aan kop in de league tables gesorteerd op aantal deals én op dealwaarde. Dat Holtrop veel deals doet was bekend. Hij staat al jaren hoog in de lijstjes met veel deals in de midmarket. Dat hij op één staat met gezien de dealwaarde is nieuw. Volgens de M&A Database van mena.nl (gestart in 2012) was Holtrop niet eerder in de lead bij een miljardendeal.

Met een gevoel voor understatement geeft hij aan tevreden te zijn met Q1. “Wij zijn 2018 goed begonnen. Een aantal transacties die we startten in 2017 werden pas in het eerste kwartaal van 2018 afgerond. Waar verkoopprocessen in voorgaande jaren vaak pas in de loop van het eerste kwartaal werden opgestart, werd een aantal dit jaar al eerder in het jaar gestart zodat we in het eerste kwartaal ook aan nieuwe transacties hebben kunnen werken. Al met al een veelbelovend begin dat naar meer smaakt.” 

Miljardendeal met dubbele cijfers
Holtrop’s eerste miljardendeal (sinds 2012, voor zover bekend bij redactie) is er gelijk een met dubbele cijfers. Samen met onder anderen kantoorgenoot Bas Vletter adviseerde hij bij de grootste deal van Q1: de verkoop van AkzoNobel Specialty Chemicals aan Carlyle en GIC voor 10,1 miljard euro. Bij deze deal adviseerde Holtrop de koper Carlyle, was nummer twee Onno Boerstra van Van Doorne (foto rechts) de adviseur van het management van de target en adviseerde nummer drie Dieter Wolff van De Brauw Blackstone Westbroek verkoper AkzoNobel.

De nummers één van de league tables van 2017 hebben zich in het eerste kwartaal nog niet laten zien. Leo Groothuis van NautaDutilh had vorig jaar de grootste dealwaarde, maar heeft in 2018 nog geen deal bekendgemaakt. Matthijs Ingen-Housz had eind 2017 de meeste deals, maar haalt de league tables (nog) niet omdat de waarde van veel deals de grens van vijf miljoen euro niet overstijgt.

 

 

Bekijk ook de league tables M&A Advisory, Legal Advisory en Transaction Services voor kantoren en M&A Advisory voor personen.

Gerelateerde artikelen