HarbourVest haalt op twee na grootste secondaries fonds ooit op

Laatst gewijzigd: 23 augustus 2024 10:55
HarbourVest Partners sluit nieuwste secondaries fondsen af met recordbedrag van 18,5 miljard dollar.

De wereldwijd actieve en onafhankelijke vermogensbeheerder in de private markt HarbourVest Partners, heeft de definitieve sluiting aangekondigd van zijn elfde speciaal opgerichte private equity secundairies fonds, Dover Street XI.

Het fonds was overschreven en bereikte zijn hard cap van 15,1 miljard dollar. Daarnaast heeft het bedrijf de definitieve sluiting van het Secondary Overflow Fund V afgerond, met 3,4 miljard dollar voor secundaire co-investering mogelijkheden.

De omvang van deze sluiting markeert een mijlpaal voor HarbourVest en toont de aanhoudende interesse van investeerders in de gedifferentieerde secondaries strategie van het bedrijf. Sinds de oprichting heeft HarbourVest meer dan 55 miljard dollar geïnvesteerd in bijna 650 secondaries transacties, waarbij de focus ligt op een evenwichtige mix van LP-geleide en GP-geleide kansen.

De Limited Partners in het fonds zijn wereldwijd verspreid en bestaan uit bedrijven, pensioenfondsen, stichtingen, staatsinvesteringsfondsen en privévermogensinvesteerders.

Lees ook: Secondaries: Kansen te midden van private equity overallocatie en laag exitvolume

Gerelateerde artikelen