Hans Kamps nieuwe voorzitter van SNPI bestuur

Hans Kamps is deze maand benoemd tot voorzitter van het SNPI bestuur. Hij heeft hiermee de functie overgenomen van Henk Muller die na dertien jaar voorzitterschap zijn functie overdraagt wegens het behalen van de statutaire leeftijdsgrens. Dat laat SNPI in een persbericht weten.
Hans Kamps is van huis uit ondernemer. Hij heeft na zijn afstuderen samen met Hans de Boer een snel groeiend bedrijf opgezet, dat zij naar 10 jaar hebben verkocht aan KPMG. Zijn huidige bedrijf is B&A groep, waarvan hij directeur is. Kamps houdt ervan ondernemerschap en bestuurlijke functies te combineren. Zo was hij tot vorig jaar onder meer kroonlid van de SER. Op dit moment is hij ook voorzitter van Jeugdzorg Nederland en voorzitter van de raad van commissarissen van ONVZ Zorgverzekeraar.
 
SNPI is een advies- en kenniscentrum in Nederland dat zich richt op financiële werknemersparticipatie en opkomt voor de belangen van bedrijven met een medewerkeraandelenprogramma. SNPI informeert het brede publiek, voert lobby, maar geeft ook adviezen aan bedrijven rondom de invoering van medewerkeraandelenprogramma’s en het actueel houden van deze regelingen. 
 
“Ik zie voor mezelf als voorzitter van SNPI twee taken," verklaart Kamps. "De eerste is om te helpen het gedachtegoed over financiële medewerkersparticipatie meer te verspreiden. Ik denk dat het veel ondernemers goed zou doen om serieus na te denken over financiële participatie." Volgens Kamps helpt bedrijfsbrede financiele participatie ondernemers om talent binnen hun bedrijf te behouden en om werknemers verantwoordelijkheidsgevoel te geven voor de onderneming. 
 
"Zelf heb ik altijd als ideaal dat mijn onderneming kan doorlopen zonder mij. Zover hoeft niet iedereen te gaan, maar realiseer je wel dat je bedrijf veel sterker is en veel meer waard is, wanneer jij als ondernemer niet dominant bent in je bedrijf."
 
Als tweede taak noemt de kersverserse voorzitter dat hij het gesprek over financiële participatie in de politiek en bij de sociale partners hoger op de agenda wil krijgen. "Ook de economie en de maatschappij profiteren van de spreiding van het aandelenbezit in het bedrijf. Het lijkt mij heel mooi als er een keer een SER advies komt over aandelenbezit van werknemers." 
 
 
Gerelateerde artikelen