‘Hamburgerketen Quick in de etalage voor zo’n 800 miljoen euro’

Het Franse investeringsfonds Qualium is op zoek naar een koper voor fastfoodketen Quick. Dat meldde de Belgische krant De Tijd woensdag op basis van ingewijden.
Volgens de krant heeft Qualium banken ingehuurd om een deal voor de hamburgerketen, vooral bekend in België, Frankrijk en Luxemburg, te begeleiden. In welk stadium het proces zit, is niet duidelijk. Wel zou er sprake zijn van een vijftal geïnteresseerde partijen, vooral investeringsfondsen. Maar een overnamevoorstel van een sectorgenoot als Burger King wordt niet uitgesloten.
Qualium, een onderdeel van de Franse staatsholding Caisse des Dépôts et Consignations, bezit sinds 2006 in totaal 94 procent van Quick. Dat werd destijds gekocht voor 730 miljoen euro. Nu circuleert een vraagprijs van 800 miljoen euro, aldus De Tijd.
Vijf jaar geleden zocht Qualium al eens een koper, maar geïnteresseerden haakten toen af. Quick werd in 1970 opgericht en heeft 19.000 werknemers in dienst. Het bedrijf had eind vorig jaar 498 restaurants en behaalde in 2014 een omzet van iets meer dan een miljard euro. Quick heeft vestigingen in 7 landen.
 
(Belga)
 
Gerelateerde artikelen