HAL Investments verdient tot nog toe 4,2 miljard euro aan beursgang Grandvision

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij HAL Investments heeft goede zaken gedaan met de beursgang van zijn deelneming Grandvision. Volgens de laatste stand heeft HAL Investments 4,2 miljard euro verdiend aan de IPO. Dat laat de investeringsmaatschappij weten in een persbericht.
De totale nettovermogenswaarde van HAL bedroeg per 31 maart dit jaar 12,9 miljard (175,22 per aandeel). Dat is een stijging van 5.3 miljard euro (€ 71,51 per aandeel) sinds eind 2014, waarvan 4,2 miljard is toe te schrijven aan de beursnotering begin februari van GrandVision aan Euronext Amsterdam.
 
Grandvision stond eind 2014 – dus vóór de beursgang – voor 799 miljoen euro in de boeken van de destijds 100% eigenaar HAL Investments. Sinds de beursgang heeft de investeringsmaatschappij een belang van iets meer dan drie kwart in Grandvision, dat volgens de beurskoers van eind maart 5 miljard waard is. 
 
De beursgenoteerde brillenketen is in Nederland bekend van de winkels Pearle en Eyewish Groeneveld. Er waren behoorlijk wat investment banks betrokken bij de tot noch toe geslaagde IPO van Grandvision, zoals te zien in de deal database.  
 
 
Gerelateerde artikelen