HAL Holding houdt vast aan beursgang voor Grandvision

Hal Holding houdt vast aan het plan om optiekdochter GrandVision naar de beurs te brengen. Dat bevestigt de participatiemaatschappij van de familie Van der Vorm maandag in een persbericht. De investeerder is van plan 20 tot 25 procent van haar aandelen in het moederbedrijf van Pearle en Eye Wish te verkopen aan de beurs. De beursgang van ruim een miljard euro vindt naar verwachting dit voorjaar plaats.
De beursgang stond gepland voor 2014, maar is uitgesteld als gevolg van een slecht beursklimaat in de tweede helft van 2014. Een nieuwe datum van de beursgang is nog niet bekend gemaakt. De investeerder laat de timing van de beursgang van de marktomstandigheden afhangen.
Zakenbankiers van JPMorgan Chase en ABN AMRO adviseren HAL bij de voorbereiding en uitvoering van de beursgang. Ook Kempen, Rabobank, ING, HSBC, Petercam, BNP Paribas en Barclays zij betrokken. HAL kocht in 1996 – samen met het management – een meerderheidsbelang in Pearle. Daarvoor was het bedrijf eigendom van het Britse Grand Metropolitan.
 
In de loop der jaren heeft HAL het belang uitgebreid tot bijna 100 procent. In 1996 had Pearle een omzet van 365 miljoen dollar. Sindsdien heeft HAL meerdere opticienketens opgekocht en samengevoegd onder de paraplu van grandvision. Het concern heeft nu een omzet van circa 2,1 miljard euro.
Gerelateerde artikelen