HackerOne hengelt volgende investering binnen

Het Amerikaans-Nederlandse hackbedrijf uit San Francisco heeft een nieuwe groep investeerders gevonden. Dat meldde HackerOne afgelopen woensdag op haar website.

Al jaren helpt HackerOne bedrijven om zwakheden in systemen te traceren door een zogeheten bug bounty program, een beloningssystem waarbij personen erkenning krijgen voor het melden van lekken of fouten in softwaresystemen. 

Een nieuwe investeringsronde van 40 miljoen dollar zal die continuïteit waarborgen en uitbouwen onder leiding van Dragoneer Investment Group, dat ook Benchmark en NEA ziet participeren. Een andere investeerder in de zogenoemde C Series Investments blijft anoniem. In juni 2015 haalde de Amerikaans-Nederlandse startup al eens een investering van 25 miljoen dollar binnen, geleid door New Enterprise Associates. Daarvoor werd 9 miljoen dollar in het techbedrijf gestoken.

Het platform voor 'ethische hackers' werd in 2012 opgericht door de Nederlander Merijn Terheggen, die eind 2015 het stokje overdroeg aan Marten Mickos. De huidige CEO is voornemens het geld te besteden aan verbetering van artificial intelligence en machine learning. 

 

Gerelateerde artikelen