Guido Portier verruilt Loyens & Loeff voor Linklaters

Linklaters versterkt per 1 januari 2016 haar corporate praktijk in Amsterdam met de komst van Guido Portier als partner. Notaris Guido Portier komt over van Loyens & Loeff waar hij de afgelopen tien jaar als partner in de corporate praktijk werkzaam was. Tussen 2005 en 2009 gaf hij leiding aan de corporate praktijk vanhet kantoor in New York.
Guido Portier was betrokken bij een groot aantal Equity Capital Markets transacties, inclusief IPO’s. Daarnaast heeft Portier een brede ervaring op het gebied van grensoverschrijdende fusies en overnames, joint ventures, buy-outs, private equity- en financieringstransacties voor Nederlandse en internationale cliënten. Hij adviseert ook regelmatig op het gebied van corporate governance-vraagstukken. Bij Loyens & Loeff adviseerde Portier onder meer tijdens grensoverschrijdende fusies en beursgangen van onder andere Altice (Euronext), Fiat Chrysler en Ferrari (NYSE). 
De benoeming van Guido Portier vloeit voort uit Linklaters’ strategie om haar Nederlandse praktijk verder uit te breiden. Met de komst van Guido Portier versterkt Linklaters Amsterdam haar positie om zowel Nederlandse als internationale cliënten te adviseren bij onder meer grensoverschrijdende fusies en overnames, corporate governance en beursintroducties. 
Recente transacties waarbij Linklaters Amsterdam geadviseerd heeft zijn, onder andere, de fusie van Delhaize en Ahold, de IPO van Flow Traders, Refresco-Gerber en GrandVision, de verkoop van LeasePlan aan een consortium van investeerders en de verkoop van REAAL aan Anbang Insurance Group.
Gerelateerde artikelen