Gruber Logistics en Universal Transport gaan samen verder

Universal Transport en Gruber Logistics gaan samen verder als Europese marktleider in zwaar en gespecialiseerd transport. 

Gruber Logistics uit Zuid-Tirol (Italië) en Universal Transport uit Noord Rijn Westfalen (Duitsland) hebben besloten samen te gaan, waarmee een belangrijke Europese alliantie in de logistieke sector is bezegeld. Na een laatste beoordeling en goedkeuring door de antitrustautoriteiten in Duitsland, was op 19 september het partnerschap officieel beklonken. De integratie van Universal Transport in Gruber Logistics is de volgende stap in de weg naar internationalisering en groei. De bestaande managementteams van beide bedrijven worden samengebracht. Zij zullen als vierkoppige directie Gruber Logistics vooruit stuwen naar een van Europa’s meest toonaangevende logistieke spelers.

Na de integratie maken ongeveer 2.200 werknemers deel uit van Gruber Logistics en zal het een totale omzet hebben van zo’n 650 miljoen euro. Hiermee neemt het bedrijf de positie in van Europees marktleider op het gebied van zwaar en gespecialiseerd transport. Het bedrijf streeft de komende jaren naar een positie als Europees marktleider op de algemene logistieke markt. De afgelopen jaren heeft Gruber Logistics al een jaarlijkse omzetstijging van ongeveer 30 procent geboekt en daarmee aanzienlijk beter gepresteerd dan de Europese markt als geheel. Deze ontwikkeling zal de komende jaren nog verder versnellen.

De alliantie biedt voor klanten van beide bedrijven een aantrekkelijker aanbod van diensten. Het is ook een concreet antwoord op de crisis in de transportcapaciteit in Europa vanwege het gebrek aan chauffeurs, aangezien Gruber Logistics nu kan rekenen op bijna 700 vrachtwagens, die tot de meest relevante vloot in Europa behoren. De alliantie is volgens de bedrijven ook de beste manier om de Europese uitdagingen op het gebied van logistiek, zoals digitalisering en duurzaamheid, aan te gaan. Gruber Logistics is al een pionier en betrokken bij enkele van de meest relevante projecten voor het prototypen van de volgende generatie elektrische en waterstofvoertuigen.

 

Gerelateerde artikelen