Grote overname voor ShowHeroes

ShowHeroes Group, naar eigen zeggen de grootste, onafhankelijke leverancier van video-oplossingen in Europa, neemt smartclip LATAM over.

Daarmee kan de groep nieuwe markten bestreden, waaronder de Verenigde Staten, Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Peru en Mexico.

De overname van smartclip LATAM voor een onbekend bedrag is de vijfde in anderhalf jaar. Afgelopen november kocht de groep de Noorse PlayAd Media Group, nadat ze in 2020 het Nederlandse Streamads, Viralize in Italië en Union Media in het Verenigd Koninkrijk al had overgenomen.

Smartclip LATAM is een van de belangrijkste spelers op het gebied van online video en adresseerbare tv-oplossingen op het Amerikaanse continent. Samen met meer dan 200 premiumuitgevers bereikt het bedrijf 106,7 miljoen unieke kijkers in Brazilië en meer dan 218 miljoen unieke kijkers in Latijns-Amerika.

De overname van smartclip LATAM zorgt er ook voor dat men ook Nederlandse adverteerders op wereldwijd niveau kan bedienen.

ShowHeroes Group is in 2016 door Ilhan Zengin, Mario Tiedemann en Dennis Kirschner opgericht en sindsdien door een strategie van organische groei en overnames gegroeid.

Op dit moment werken er wereldwijd meer dan 300 medewerkers bij het bedrijf, dat naast het hoofdkantoor in Berlijn, 28 strategische hubs in Europa, Scandinavië, Latijns-Amerika en de VS heeft.

Gerelateerde artikelen