Grote kinderopvangorganisaties gaan samen

Laatst gewijzigd: 25 september 2023 10:08
De grote kinderopvangorganisaties Partou en KidsFoundation gaan fuseren. De nieuwe partij verzorgt straks dagelijks de opvang voor 60.000 kinderen.

Met 8000 medewerkers en ruim 650 vestigingen gaat het met afstand om de grootste speler in Nederland.

Partou opende zijn eerste kinderdagverblijf in 1984. KidsFoundation bestaat pas sinds 2014. Dit bedrijf achter opvangen als Smallsteps, Zus en Zo, Kits, De Speelbrug, Kindercentrum en Belle Fleur is naar eigen zeggen nu al de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. Naar schatting krijgt het fusiebedrijf ongeveer 8 procent van de markt in handen voor kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang.

Door de krachten te bundelen ontstaat volgens de partijen een ,,sterkere nationale kinderopvangorganisatie”, die financieel gezond is. Hiermee zou een goede basis ontstaan om te blijven investeren in zaken als pedagogische kwaliteit, opleidingen voor medewerkers en locaties. Samen kunnen Partou en KidsFoundation ook makkelijker inspelen op wijzigingen in wet- en regelgeving en veranderende economische omstandigheden.

Bij de fusie wordt KidsFoundation-eigenaar Onex samen met investeerder Waterland eigenaar van de nieuwe combinatie. Deze neemt de aandelen Partou over van investeringsmaatschappij Navitas Capital. Er wordt geen overnamesom naar buiten gebracht.

De ondernemingsraden van beide organisaties zijn op de hoogte gebracht en is om advies gevraagd. De plannen zijn nog onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuring van toezichthouders. Na afronding van de deal zal een gezamenlijke commissie een plan opstellen om de samenvoeging, strategie, servicekantooractiviteiten, het aansturingsmodel en de merken verder vorm te geven.

(ANP)

M&A kan de volgende dealmakers noteren:
Sell side financial advisor – PwC Corporate Finance, onder leiding van Joris van de Kerkhof met Onno de Groot, Jorgos van Rooijen Lawrence Hasselbaink en Sebastiaan Ribbers in het team.
Nielen Schumann adviseerde Partou op financieel gebied: het team bestond uit Ernst Berger, Daan Bouwman, Anouk van Dinteren en Hidde van Nouhuijs.
Sell side legal advisor – Houthoff, met het team van Maurits de Haan (Romee Kool, Jessica den Dekker).
Buy side legal advisor – A&O, olv. Justin Steer met Stefan Spaans, Nina Gans en Janien Schunken.
Buy side financial due diligence – PwC

Buy side legal due dilligence werd gedaan door Heussen: Het team van partners Paul Josephus Jitta en Stan Robbers bestond uit Suzanne Beijersbergen, Thijs Butter, Stef van Heezik, Sandy van der Schaaf, Iris Hanssen, Ernst ter Braak, Sam van Well, Suzanne Gerritse, Nils van Dijkman en Niels van Gelder.

 

Gerelateerde artikelen