Grootste advocatenkantoor ter wereld Dentons wil fuseren met Boekel

Dentons, het grootste advocatenkantoor ter wereld, is in gesprek met het Nederlandse kantoor Boekel over een fusie. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen in de advocatuur. 

Dentons is ruim anderhalf jaar op zoek naar een samenwerkingspartner voor de Nederlandse markt. Eerder was het kantoor in gesprek met Van Doorne, AKD, Ploum Lodder Princen en Lexence, aldus het FD. Ook zijn er advocaten die zeggen dat met grote kantoren zoals NautaDutilh is gesproken. 

Boos op Van Doorne
Het gesprek met Van Doorne heeft nog een staartje gekregen. Volgens website Advocatie.nl heeft Dentons ‘met verbijstering’ kennis genomen van uitlatingen van bestuursvoorzitter en M&A-advocaat Hugo Reumkens in het Financieele Dagblad. Reumkens zei in de krant dat een toenaderingspoging van Dentons met Van Doorne in 2015 door een ‘overgrote meerderheid’ van de partners was afgewezen, en dat cliënten van Van Doorne ‘niet zitten te wachten op drieduizend Chinese advocaten’. 

"De uitspraken zijn in strijd met een overeengekomen confidentiality agreement en zijn bovendien racistisch", zegt Global Chairman Joe Andrew van Dentons in een brief die de redactie van Advocatie.nl heeft ingezien. Volgens Andrew klopt het beeld dat Reumkes schets van geen kant. Het management van Van Doorne, waaronder Reumkens, zou vóór de fusie geweest zijn, gesteund door een groot deel van de partners. Dat het bestuur van Van Doorne de rest van de partners niet mee heeft kunnen krijgen is te wijten aan ‘gebrek aan vertrouwen in het leiderschap’ bij Van Doorne, aldus Andrew.

Dentons en Boekel in de league tables
Een fusie met Denton zou Boekel mogelijk een stapje dichter bij de league tables kunnen brengen. Want het kantoor scoort in Nederland niet genoeg voor de league tables naar waarde of naar aantal, terwijl Denton wel aardig aan de weg timmert in Europa (aldus Dentons). In 2016 schoof Denton 21 plekken omhoog naar nummer 15 in de league tables van Thomson Reuters (naar aantal deals). In het Verenigd Koninkrijk staat het op plaats 7 naar deal waarde en plaats 3 naar deal aantal. 
 

Gerelateerde artikelen