Grootste aandeelhouder van Monster blijft tegen Randstad-deal

De grootste aandeelhouder van Monster Worldwide blijft dwarsliggen bij de verkoop van het bedrijf aan uitzendorganisatie Randstad. MediaNews Group, dat een belang van 11,6 procent heeft in het moederbedrijf van vacaturesite Monsterboard, herhaalde maandag zijn aandelen niet aan te zullen bieden onder het huidige bod.

Ook roept het andere beleggers op hun stukken niet te presenteren. MediaNews wil dat nieuwe "ervaren en capabele" bestuurders de huidige top van Monster vervangen. Daarbij moet een plan worden uitgevoerd om de aandeelhouderswaarde te vergroten.

MediaNews noemt het huidige verkoopproces "gehaast en ongeorganiseerd". Daarbij zijn contacten met andere geïnteresseerde partijen slecht begeleid. "Een vals gevoel van urgentie heeft geleid tot het aanvaarden van het inferieure bod van Randstad", aldus MediaNews.

Randstad heeft 3,40 dollar per aandeel over voor het in meer dan veertig landen actieve Monster. De Nederlandse uitzendreus ziet vooral Monsters technologische oplossingen voor het koppelen van werkzoekenden en werkgevers als welkome aanvulling voor de eigen organisatie.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen