Groen licht voor fusie tussen accountantskantoren Alfa en Abab

Laatst gewijzigd: 01 maart 2024 14:51
Aandelen gaan naar de medewerkers in plaats van private equity.

De accountantskantoren Abab en Alfa Accountants en Adviseurs mogen fuseren, zo oordeelt mededingingsautoriteit Autoriteit Consument & Markt. Er blijft volgens de waakhond voldoende concurrentie over.

Beide partijen kondigden hun fusieplannen eind vorig jaar aan. Beide partijen zijn groot in de agrosector. Alfa Accountants en Adviseurs uit Wageningen is een landelijk kantoor met ruim dertig vestiging en 1100 medewerkers. Het Tilburgese kantoor Abab heeft veertien vestigingen en 700 medewerkers.

De twee partijen kondigden de fusie in december 2023 aan. Door schaalvoordelen willen beide kantoren gemakkelijker kunnen investeren in verdere digitalisering en automatisering en verdere uitbreiding van de dienstverlening. Ook hopen ze met de krachtenbundeling sterker te staan in de krappe arbeidsmarkt.

Zowel Alfa als Abab wil een structuur behouden waarin de onderneming volledig eigendom is van de medewerkers. Beide organisaties vinden dat een goed alternatief voor een partnerstructuur of private equity. In de accountancy zijn de alarmbellen al geluid over het toenemend aantal overnames door private equity-bedrijven.

Gerelateerde artikelen