Groeiversneller voor fintechbedrijf SprayPay

Fintechbedrijf Spraypay, een Nederlands betaalplatform dat gespreid betalen in webshops mogelijk maakt, heeft een kredietfaciliteit ontvangen tot 20 miljoen euro van het Duitse investeringsfonds nordIX. 

SprayPay is het enige onafhankelijke Nederlandse betaalplatform voor gespreid betalen voor webshops. SprayPay verkreeg in 2017 een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Bij SprayPay zijn ruim 300 webshops (onder meer babyspullen, tuinmeubelen, camera’s, meubelen, fietsen) en 300 fietsenwinkels aangesloten. Aandeelhouders hebben in totaal is 12 miljoen euro in SprayPay geïnvesteerd. Het bedrijf is gevestigd in Breukelen en biedt aan elf mensen werk. 

SprayPay voorziet in een grote behoefte van de online consument: het ordervolume van de onderneming groeide sinds de oprichting met 70 procent per jaar, het afgelopen coronajaar zelfs 100 procent. Webshops die het gespreid betalen aanbieden zien hun omzet daarna 5 tot 10 procent stijgen. 

Met het Duitse investeringsfonds nordIX gaat SprayPay een nieuwe fase in. “Met nordIX krijgen we een groeiversneller die ons in staat stelt om onze ambities de komende jaren waar te maken”, aldus mede-oprichter Willem Libourel. Doel is om met SprayPay marktleider in Nederland te worden. En het Breukelense familiebedrijf heeft de ambitie om de vleugels uit te slaan naar het buitenland, waarschijnlijk als eerste naar Duitsland en België.

NordIX brengt SprayPay onder in het ‘European Credit Consumer Fund’.

 
 

Gerelateerde artikelen