Groeikapitaal voor AI-bedrijf PTTRNS

ECFG verwerft een minderheidsbelang in fashion-tech scaleup.  

PTTRNS.ai uit Eindhoven is gespecialiseerd in personalisatie en digitale transformatie voor de mode-industrie. Het 3D-visualisatieplatform van PTTRNS.ai stelt modemerken in staat om in een vroeg stadium fotorealistische afbeeldingen te genereren op basis van ontwerppatronen, wat direct tijd- en kostenbesparend werkt.

Daarnaast geeft het platform inzicht in consumentengedrag, voorkeur en smaak, door consument de juiste digitale producten te laten zien. De waarde van deze ‘digitale stylist’, die consumenten goed begrijpt en advies en vertrouwen geeft tijdens het aankoopproces, is voor merken en (online) retailers terug te vinden in vermindering van retourzendingen en verhoging van verkoopcijfers en klantloyaliteit. 

Met de investering van ECFG is PTTRNS.ai in staat om haar oplossingen door te ontwikkelen en in te zetten op marketing en sales om groei te realiseren. De investering zal voor worden gebruikt om het eigen SaaS-platform door te ontwikkelen en de internationale klantenkring flink verder te laten groeien. 
 

Gerelateerde artikelen