Greenyard dempt schuld met 90 miljoen na vastgoeddeal

Sale-and-lease-back constructie laat bedrijvigheid van beursfonds intact. 

Het beursgenoteerde Belgische bedrijf Greenyard heeft een overeenkomst afgesloten met een vastgoedinvesteerder over de sale-and-lease-back van een faciliteit van Greenyard Prepared in Bree. Dit maakte het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver vanochtend bekend. 

Greenyard is een bedrijf voor handel in en verwerking van groente en fruit, met een notering aan Euronext. Om welk deel van de divisie in Bree het gaat is niet bekendgemaakt. De transactie zal, na belastingen, ongeveer 90 miljoen aan inkomsten opleveren. De overeenkomst heeft geen impact op de activiteiten of het functioneren van de divisie Prepared, aldus Greenyard.

De netto-opbrengst zal volledig gebruikt worden voor de terugbetaling van bankschulden. Naast deze terugbetaling, werkt Greenyard ook aan een herfinanciering van haar schuld met een langere looptijd.

"Niet alleen zal een herfinanciering de toekomstige financiële stabiliteit van Greenyard verder verstevigen, ze zal ook extra ruimte creëren voor verdere groei en de verwezenlijking van haar strategische plannen", aldus het bedrijf in een toelichting.  

Lees ook: Geert Peeters, CFO van Greenyard, blikt terug en vooruit
 

Gerelateerde artikelen