Green Loan voor DHG

Van Lanschot Kempen financieel adviseur bij het ophalen van 625 miljoen. 

Van Lanschot Kempen Investment Banking trad op als Sole Financial Adviser bij het ophalen van € 625 miljoen aan groene schuldfaciliteiten voor logistiek vastgoedbelegger en -ontwikkelaar DHG (David Hart Group). DHG is Nederlands grootste ontwikkelaar van logistiek vastgoed, opgericht in 1995, en staat bekend om haar innovatieve Smartlog-vastgoed-concept.

De transactie, gestructureerd als een Green Loan, ondersteunt de duurzame ontwikkelingsstandaard van DHG. De dertien logistieke vastgoedobjecten die onderdeel zijn van de financiering hebben een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 500.000 m² in logistieke hotspots in Nederland. De distributiecentra zijn ontworpen met oog op innovatie en duurzaamheid en voldoen aan de Paris Proof-eisen van de Dutch Green Building Council. Hierdoor kon de transactie gestructureerd worden als een Green Loan.

Met deze toekomstbestendige groene schuldfaciliteit financiert DHG zowel de voltooide als de geplande projecten. DHG heeft de strategische beslissing genomen om een robuuste portefeuille van geavanceerd Smartlog-vastgoed op te bouwen, in eigendom te houden en zelf te beheren, in plaats van de ontwikkelingen bij voltooiing te verkopen.

Dit is de achtste Debt Advisory-transactie van Van Lanschot Kempen in de afgelopen twaalf maanden, met een geaccumuleerde waarde van € 1,9 miljard.

Gerelateerde artikelen