Grant Thornton koopt dochters voor expertisecentrum

Avance Impact en Wolfs Company zijn gekocht om hun duurzaamheidskennis.

Grant Thornton heeft Avance Impact en Wolfs Company overgenomen. Grant Thornton vormt hiermee een expertisecentrum voor duurzaamheid en impact. Met deze deals breidt het kantoor haar dienstverlening op het gebied van duurzaamheid en impact verder uit. Ook het in 2019 overgenomen Sinzer – gespecialiseerd in het meten van impact van duurzaamheid – gaat deel uitmaken van het expertisecentrum

Avance Impact profileert zich als impact engineer. Wolfs Company is een consultancy die bedrijven helpt met duurzame ontwikkeling. Het helpt organisaties bij het strategisch inzetten van natuur en biodiversiteit ter ondersteuning van het bedrijfsresultaat.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt. Grant Thornton zegt met deze deals nadrukkelijk in te zetten op duurzaamheidsconsultancy. Ook als de combinatie van accountancy en advies verder aan banden wordt gelegd. “Die discussie hierover gaat vermoedelijk nog jaren duren”, zegt bestuursvoorzitter Marcel Welsink van Grant Thornton. “Voor ondernemers is deze discussie echter op dit moment niet relevant. Zij hebben nu primair behoefte aan een goed advies en begeleiding op het gebied van impact. Het is belangrijk voor de maatschappij dat ondernemers nu stappen zetten.”

“Daarom focussen wij ons op de rol van adviseur om organisaties te helpen. Als straks blijkt dat wij bij onze bestaande klanten niet de controle mogen doen, omdat wij hen adviseren over impactstrategie en rapportage, dan zorgen wij ervoor dat de controle van het duurzaamheidsverslag door een andere partij gedaan wordt.”

Gerelateerde artikelen