GrandVision draagt nieuwe topman Stephan Borchert voor

De beursgenoteerde uitbater van optiekketens GrandVision heeft de Duitser Stephan Borchert voorgedragen als de nieuwe topman van het bedrijf. Hij moet de opvolger worden van Theo Kiesselbach die eerder dit jaar aangaf het bedrijf in de loop van 2018 na zestien jaar te zullen verlaten.

Borchert werkte eerder onder meer voor modeketen Peek & Cloppenburg en cosmeticabedrijf Douglas. Momenteel is hij eindverantwoordelijke in Europa van cosmeticabedrijf Sephora.

De 47-jarige Borchert zal, als aandeelhouders medio december akkoord gaan tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering, in januari in dienst treden bij GrandVision. Uiterlijk moet Borchert eind april de functie krijgen.

Visilab
Begin september breidde GrandVision zijn aandeel in het Zwitserse Visilab uit van 30 naar 60 procent. Tevens maakte het moederbedrijf van onder meer Eye Wish en Pearle bekend dat het zijn belang in 2019 zal uitbouwen tot 79 procent. Investeringsmaatschappij HAL houdt een meerderheidsbelang van ruim 76 procent in GrandVision. 

(ANP/MenA)

 

 

Gerelateerde artikelen