Günter Gülker wordt directeur Duits-Nederlandse Handelskamer

Günter Gülker (44) heeft per 1 juli 2013 de functie van directeur van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) overgenomen. De bedrijfseconoom gaat leidinggeven aan een team van 35 medewerkers met kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Berlijn. Hij volgt Axel Gerberding op, die sinds 1997 als directeur aan het hoofd van de DNHK stond en nu met pensioen is gegaan.
Gülker gaf al sinds 2003 leiding aan de afdeling exportadvies van de Handelskamer. “Ik begin met een goed gevoel aan de opdracht, temeer aangezien ik de DNHK nu al vele jaren van binnenuit ken”, zegt hij over zijn aantreden. “De ingeslagen weg is juist. Ik zal deze met eigen middelen en ideeën voortzetten.” Vooral de rol als ledenorganisatie en communicatieplatform staat voor hem centraal, aldus Gülker. “De leden waarderen de DNHK vooral vanwege het netwerk en in toenemende mate ook als belangenbehartiger. Onze actuele industriecampagne en de evenementenreeks ‘DNHK in bedijf’ geven de richting aan waarin we verder willen gaan.”
Als gevolg van de directiewisseling doen er zich binnen de DNHK een aantal verdere personele veranderingen voor. De functie van plaatsvervangend directeur wordt overgenomen door Carsten Estl (33), hoofd van de afdeling belasting en financiën van de DNHK. De afdeling exportadvies wordt in de toekomst door twee personen geleid. Johan Spijksma (30) en Alexandra Sierra (34) nemen deze functie gezamenlijk over. Spijksma werkt sinds 2008 bij de DNHK en was tot nu toe vooral verantwoordelijk voor de begeleiding van Nederlandse bedrijven richting Duitsland. Sierra geeft sinds 2007 leiding aan het DNHK-kantoor in Berlijn. Zij zal ook in de toekomst vanuit Berlijn blijven werken. 
Gerelateerde artikelen