Gimv verkoopt zijn belang in dcinex aan Ymagis nv

Gimv kondigt vandaag aan dat het een akkoord heeft bereikt om zijn belang in dcinex te verkopen aan Ymagis nv (Euronext Parijs: MAGIS), een specialist in digitale dienstverlening en technologieƫn voor de bioscoopsector.
Krachtens een overeenkomst tussen dcinex nv en Ymagis nv zal Ymagis bij closing van de transactie alle door dcinex uitgegeven aandelen en warrants verwerven. Het ondertekenen van de finale documentatie en het sluiten van de transactie, die zal plaatsvinden onder de vorm van een inbreng in natura, is onder voorbehoud van het vervullen van de gebruikelijke voorwaarden (goedkeuring van de algemene vergadering van Ymagis en het bankensyndicaat van dcinex) in de komende weken. Naar verwachting zal de transactie worden afgerond in september 2014.
Deze transactie zal worden betaald onder de vorm van verschillende instrumenten. Na closing zal Gimv 0,4 miljoen EUR ontvangen in contanten, naast 52 184 nieuwe Ymagis-aandelen en een uitgestelde betaling van 1,1 miljoen EUR (met een maximale looptijd van vijf jaar). Bovendien zal dcinex de bestaande aandeelhoudersleningen terugbetalen. Het uitstaande bedrag dat dcinex einde juni 2014 aan Gimv verschuldigd was in het kader van de aandeelhoudersleningen bedroeg in totaal 6,0 miljoen euro (inclusief rente). 
De verkoop van dcinex zal geen materiële impact hebben op het eigen vermogen van Gimv gepubliceerd per 30 juni 2014. Over de gehele looptijd heeft deze investering voor Gimv een rendement opgeleverd dat dicht tegen de tien procent ligt. 
Gimv nam in 2009 een belang in XDC, dat in 2012 na de fusie met FTT en Bewegte Bilder werd omgevormd tot dcinex. Het werd een toonaangevende pan-Europese leverancier van hoogwaardige en volledig geïntegreerde oplossingen voor de bioscoopsector. De nieuwe transactie met Ymagis zal een nog grotere en sterkere entiteit tot stand brengen, die dcinex in staat zal stellen zijn succesvolle evolutie in die markt voort te zetten. 
Gerelateerde artikelen