Gimv verkoopt Brakel aan een strateeg

Na nog geen twee jaar gaat Brakel over van Gimv naar Kingspan.

Brakel, een Europese specialist in klimaatbeheersing en brandveiligheid voor commerciële en industriële gebouwen, wordt overgenomen door Kingspan, een wereldleider op het vlak van isolatiematerialen en oplossingen voor de buitenschil van gebouwen.

Gimv verwierf in 2015 een meerderheidsbelang in het bedrijf en verstrekte bijkomend kapitaal voor de overname van ArginaTechnics in 2016. Om een idee te krijgen van wat Brakel doet: de onderneming was in het verleden onder meer betrokken bij de renovatie van het Rijksmuseum te Amsterdam. 

“Samen met Gimv heeft Brakel zijn marktpositie versterkt en een stabiel platform met duurzame producten ontwikkeld," zegt Ton van Gerwen, CEO van Brakel. "De overname door Kingspan zet onze ambitie om door te breken op de Europese markt en ons wereldwijde distributienetwerk te vergroten kracht bij."

Over de hele periode leverde de investering in Brakel een rendement op dat het langetermijngemiddelde van Gimv overtreft. Over die transactie worden geen verdere details bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen