Gimv verkoopt belang in Mackevision aan Accenture

Investeerder Gimv is van plan zijn belang in Mackevision aan Accenture te verkopen. De twee partijen hebben een overeenkomst hiertoe gesloten. Er worden geen verdere financiƫle details over de transactie bekendgemaakt.

Mackevision, met hoofdkwartier in Duitsland, is een marktleider op het gebied van Computer Generated Imagery (CGI). Het bedrijf ontwerpt en produceert hoogkwalitatieve 3D-visualisaties, animaties en visuele effecten (VFX) voor beelden, films en interactieve toepassingen. Sinds Gimv in het bedrijf investeerde in 2014 kende Mackevision een succesvolle internationale expansie en opende het filialen in China, Zuid-Korea en Japan. 

Door de overname zal Accenture Interactive zijn portefeuille van contentproductie en digitale dienstverlening kunnen optimaliseren met de allernieuwste visualisatiemogelijkheden. Eric de La Vigne, Principal in het Smart Industries platform van Gimv, merkt op: "We hebben er het volste vertrouwen in dat de combinatie met Accenture het bedrijf zal toelaten om verder te groeien in de automobielsector, maar ook om nieuwe klantensegmentensegmenten aan te boren en zo voordeel te halen uit het complementaire aanbod van Accenture."

Beeld: Mackevision

Gerelateerde artikelen