Gilde zet acquisitie TenCate door

Het consortium onder leiding van investeerder Gilde heeft het overnamebod op de producent van technisch textiel TenCate onvoorwaardelijk verklaard en zet dus door met de acquisitie. Dat maakten Gilde en TenCate dinsdagavond bekend.

Volgens de partijen is zoals eerder gemeld 85,8 procent van de aandelen TenCate aangeboden. De na-aanmeldingsperiode voor de resterende aandelen loopt tot het einde van de handelsdag op 9 februari. Aan alle voorwaarden voor afronding van het bod is voldaan, aldus een verklaring.

De aanmeldingsperiode liep vorige week af. Gilde gaf toen aan dat deze dinsdag zou worden gezegd of het bod gestand gedaan wordt. De investeerder had eerder gezegd het bod pas definitief door te zetten als minstens 95 procent van de aandelen was aangemeld, maar liet de mogelijkheid open om die drempel te verlagen.

De overname van TenCate kende wel wat strubbelingen. Gilde bood in eerste instantie 24,60 euro per aandeel, maar dat werd door veel beleggers als te laag gezien. Daarop werd het bod verhoogd naar 26 euro per aandeel, waarmee de biedprijs op circa 714 miljoen euro ligt.

(ANP)

Gerelateerde artikelen