Gilde verkoopt Gamma-onderdeel aan Advent

Gilde Buy Out Partners en Parcom Capital Management verkopen Ammeraal Beltech aan Advent International. Ammeraal Beltech is een producent van transportbanden en was onderdeel van het voormalige beursgenoteerde Gamma Holding.
De transportbanden van Ammeraal worden in 150 landen verkocht en draaiden in 2014 een omzet van 325 miljoen euro. Het bedrijf heeft bijna 2500 werknemers. 
 
Gilde Buy Out Partners en Parcom Capital haalden Gamma Holding in 2011 van de Amsterdamse beurs. De twee investeringsmaatschappijen zijn nu de verschillende bedrijfsonderdelen aan het verkopen. Eerder werd in april werkmaatschappij Bekaert Textiles verkocht.
 
400 miljoen euro
Ammeraal Beltech maakte sinds 1990 onderdeel uit van Gamma Holding. Het Financieele Dagblad schrijft op basis van anonieme bronnen dat er door Advent International zo’n 400 miljoen is betaald voor Ammeraal Beltech. Onder de hoede van de nieuwe Amerikaanse eigenaar, Advent, wordt een versnelde internationale groei voorzien. Het oog is daarbij met name gericht op China en de Verenigde Staten.
 
In de deal databse van MenA.nl is de deal ingezonden binnen de range van 5 tot 50 miljoen euro. Stibbe en Jefferies adviseerden koper Advent. Gamma Holding werd bijgestaan door William Blair.
 
 
Gerelateerde artikelen