Gilde heeft 85,8 procent van TenCate in handen

Het consortium onder leiding van investeerder Gilde heeft 85,8 procent van de aandelen TenCate in handen. Dat werd vrijdag bekendgemaakt, na het aflopen van de aanmeldingstermijn van het verhoogde en finale bod op de producent van technisch textiel en kunstgras.

Gilde verhoogde onlangs zijn overnamebod op TenCate naar 26 euro per aandeel. In totaal kwam de biedprijs daarmee op circa 714 miljoen euro. Het eerdere bod van 24,60 euro per aandeel werd door veel beleggers als te laag gezien. Toen de eerste aanmeldingstermijn verstreek, was nog maar iets meer dan 60 procent van de aandelen aangemeld.

Gilde zet het bod pas definitief door als het zich verzekerd weet van minstens 95 procent van de stukken, zo gaf het eerder aan. Het heeft wel de mogelijkheid om die drempel te verlagen. Gilde zal ‘op of voor’ 26 januari bekendmaken of het bod gestand wordt gedaan, zo zei het vrijdag.

Uit meldingen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bleek vrijdag overigens dat Syquant Capital een eerste belang in TenCate heeft aangemeld bij de toezichthouder van 3,05 procent. Uit de registers van de waakhond bleek verder dat de deelneming van PSquared Asset Management juist omhoog is gegaan, van 3,24 procent naar 5,31 procent. De meldingsplicht van deze deelnemingen was 20 januari.

Vooral de melding van PSquared lijkt opvallend, het Zwitserse hedgefonds zei eerder van plan te zijn de stukken aan te melden. Kempen Oranje Participaties zei eerder tegen AFN niet akkoord te gaan met het verhoogde bod. Zij bezitten zo’n 6 procent van de aandelen TenCate.

(ANP)

Gerelateerde artikelen