Gilde Healthcare neemt Sanquin Reagents over

Investeerder Gilde Healthcare is van plan Sanquin Reagents over te nemen van Sanquin Health Solutions. 

Sanquin Reagents produceert en ontwikkelt materialen die nodig zijn voor onder andere diagnostisch onderzoek en medicijnontwikkeling. Sanquin Reagents is een internationale speler op het gebied van hematologie- en immuunreagentia, die testen levert aan laboratoria voor medische diagnostiek en onderzoek.

De investering van Gilde Healthcare biedt Sanquin Reagents de mogelijkheid om de productie van diagnostische testen op te schalen en de leidende positie in de ontwikkeling van immuunreagentia te versterken. Sanquin Reagents blijft gevestigd op het New West Health & Innovation District in Amsterdam, waar het onderdeel is van een internationaal platform van innovatieve bedrijven en organisaties op het gebied van transfusiegeneeskunde, hematologie, oncologie en immunologie. Gilde Healthcare investeert in de groei van het hoogwaardig wetenschappelijk onderzoeksteam, voortbouwend op de specialistische kennis en sterke internationale reputatie.

Verkoper is Sanquin Health Solutions, een bedrijf dat actief is op de terreinen diagnostiek, in vitro reagentia, technologie valorisatie en science campusontwikkeling. Het investeert in start-ups en scale-ups om deze na enige tijd onder nieuw eigenaarschap verder te laten groeien. 

Voor Gilde Healthcare is de investering in Sanquin Reagents de eerste investering in haar onlangs aangekondigde Private Equity Fonds IV (GHPE IV) van €517 miljoen. 

De overname, die nog wel onder voorbehoud is van de gebruikelijke goedkeuring uit hoofde van de Wet op Ondernemingsraden, wordt naar verwachting de komende maanden afgerond.

Gerelateerde artikelen