Gilde Healthcare neemt Europin over

Het Private Equity fonds van Gilde Healthcare heeft EUROPIN overgenomen, een fabrikant van pencanules en lancetnaalden voor diabetici.

De overname van Europin is een belangrijke stap voor Gilde Healthcare om een geïntegreerde contractfabrikant van maatwerkcanules en -canulesystemen te vormen in navolging op haar initiële investering in het Duitse medtech bedrijf Acti-Med minder dan een jaar geleden. De transactie is de derde overname in de Duitstalige regio door Gilde Healthcare Private Equity in de afgelopen 12 maanden. Door de krachten te bundelen, zullen Europin en Acti-Med hun voetafdruk aanzienlijk kunnen uitbreiden – zowel geografisch als in de breedte en diepte van het productportefeuille. De gezamenlijke visie betreft verdere uitbreiding en internationalisering van het bedrijf door middel van organische groei en overnames.

Beide organisaties kennen een lange geschiedenis op het gebied van de contractproductie van canules en hebben gevestigde klantenrelaties. Zij zullen gezamenlijk onder één dak opereren en hun merken afzonderlijk op de markt behouden. De gecombineerde groep zal een van de grootste contractfabrikanten van medische canules en canulesystemen in Europa zijn.

Europin, met hoofdkantoor in Heidelberg (Duitsland), ontwikkelt en produceert medische naalden, waaronder pencanules en lancetnaalden voor medische en farmaceutische toepassingen gericht op injectiesystemen voor zelfmedicatie bij diabetici en hormoontherapie. Europin werd opgericht in 1997 en heeft haar marktpositie in de afgelopen jaren uitgebouwd met een uitgebreid productportfolio om uit te groeien tot een van de Europese marktleiders met een jaarlijkse productie van meer dan twee miljard naalden en canules.

Acti-Med is in april 2021 overgenomen door Gilde Healthcare. Het bedrijf produceert maatwerkcanules en -canulesystemen voor farmaceutische en medische toepassingen die zijn ontwikkeld in samenwerking met internationale Original Equipment Manufacturers (OEM's). 

Gerelateerde artikelen