Gilde Healthcare leidt financieringsronde in medtech bedrijf

Gilde Healthcare leidt overtekende Series B-ronde van 54 miljoen euro voor Argá Medtech.

Argá Medtech, een bedrijf dat een next generation hartablatiesysteem ontwikkelt voor de behandeling van hartritmestoornissen, waaronder atriale fibrillatie (AF), kondigt aan dat het een overtekende Series B-verhoging van 54 miljoen euro heeft afgerond.

De ronde stond mede onder leiding van Gilde Healthcare en bestaande investeerders, Advent Life Sciences. UK) en Earlybird Venture Capital (Duitsland), evenals een niet nader genoemde strategische investeerder.

De financiering stelt Argá Medtech in staat de ontwikkeling van zijn innovatieve Pulsed Field Ablatie (PFA)-systeem voor de behandeling van AF te bevorderen.

AF is de meest voorkomende hartritmestoornis, die wereldwijd ongeveer 38 miljoen patiënten treft, en die de kans op een beroerte vijf keer groter maakt. Argá Medtech werd in juni 2020 mede opgericht door de ervaren directeur van medische hulpmiddelen David Neale, CEO, en serie-ondernemer Randy Werneth, CTO, en heeft kantoren in Lausanne, Zwitserland en San Diego, CA, VS. Met meer dan 50 jaar gecombineerde ervaring in het creëren en op de markt brengen van producten voor hart- en aritmiebehandeling, is het leiderschapsteam goed verbonden op het gebied van elektrofysiologie en begrijpt het de huidige uitdagingen waarmee artsen en patiënten worden geconfronteerd.

Gilde Healthcare is een gespecialiseerde investeerder in de gezondheidszorg die ruim 2,6 miljard euro beheert in twee fondsstrategieën: Venture&Growth en Private Equity. Het Venture&Growth fonds van Gilde Healthcare investeert in snelgroeiende bedrijven die actief zijn in therapieën, medische technologie en digitale gezondheidszorg, gevestigd in Europa en Noord-Amerika. Het private equity fonds van Gilde Healthcare participeert in winstgevende zorgbedrijven uit het lagere middensegment in Noordwest-Europa.

Gerelateerde artikelen