Gilde Healthcare leidt financiering van 125 miljoen voor rugtherapie

Mainstay Medical uit Ierland wil het implantaat uitrollen over de hele wereld.

De Utrechtse investeerder Gilde Healthcare Partners heeft een aandelenfinanciering geleid voor het Ierse bedrijf Mainstay Medical Holdings ter waarde van 125 miljoen dollar. Het bedrijf gebruikt het geld om te groeien op het gebied van restorative neurostimulation in de VS, Europa en Australië. Ook aanvullend klinisch onderzoek wordt hiermee gefinancierd. De therapie is voor lage rugpijn via een implanteerbaar medisch apparaat.

Gilde Healthcare is een gespecialiseerde investeerder in de gezondheidszorg die ruim 2,6 miljard euro beheert in twee fondsstrategieën: Venture&Growth en Private Equity. Het Venture&Growth fonds van Gilde Healthcare investeert in snelgroeiende bedrijven die actief zijn in digitale gezondheidszorg, medische technologie en therapieën, gevestigd in Europa en Noord-Amerika.

Bestaande investeerders die aan de financiering van het Ierse bedrijf hebben deelgenomen, zijn onder meer Ally Bridge Group, Sofinnova Partners (Crossover Fund), Fountain Healthcare Partners en Perceptive Advisors.

Gerelateerde artikelen