Gilde Healthcare koopt Swiss Dental Solutions

Wereldmarktleider in tandheelkundige implantaten wil sneller groeien.

Gilde Healthcare uit Utrecht heeft een meerderheidsbelang genomen in Swiss Dental Solutions AG. Het Zwitserse bedrijf is wereldmarktleider op het gebied van keramische tandheelkundige implantaten. Swiss Dental Solutions is tien jaar geleden opgericht in Zwitserland door Karl Ulrich Volz, die minderheidsaandeelhouder blijft.

Gilde Healthcare is een gespecialiseerde investeerder in de gezondheidszorg die ruim 2,6 miljard euro beheert in twee fondsstrategieën: Venture&Growth en Private Equity. Het Venture&Growth fonds van Gilde Healthcare investeert in snelgroeiende bedrijven die actief zijn in digitale gezondheidszorg, medische technologie en therapieën, gevestigd in Europa en Noord-Amerika. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Ulrich Volz is ervan overtuigd dat Swiss Dental Solutions sneller zal kunnen groeien onder de vleugels van Gilde Healthcare.  “Bovendien zullen we profiteren van hun ervaring om onze organisatie verder op te schalen, en nog meer talenten en specialisten aan boord te krijgen.”

Gerelateerde artikelen